Svamputställning Norrtälje

Jag bara hatar att vara för sent ute när jag ska göra något. Brukar vara duktig på att passa tider men idag sket det sig. Svamputställning i Norrtälje står på agendan idag. Elise ville följa med så hon hjälpte mig att bära allt ut till bilen.

20170916_084535

Det blir ju alltid en del som ska med när man ska ha en utställning. Jag är petig med hur jag vill ha det också, så jag ska alltid ha med mig dukar och annat krims krams som jag tycker förgyller utställningen.

När vi har packat klart bilen så inser jag att jag har glömt att tanka, så vi var snabbt som sjutton, tvungna att försöka hitta en preemmack, det är där jag har kort. Elise satt och letade på internet men visste ju inte vart alla orter låg så jag började få lite panik. Men till slut hittade vi en mack i Täby.

Resan upp till Norrtälje gick med en jäkla fart, tur att det inte var några fartkontroller där den dagen. Fick ringa och säga att jag var lite sen. Usch, jag verkligen hatar det men det var inget att göra åt.

När vi kom fram så hjälpte Elise mig med alla svampar. Jag la upp alla arter på papperstallrikar och hon la ut namnlapparna. Hon sprang också iväg och plockade mossa, rönnbär och lite kottar så att vi kunde dekorera så som jag alltid vill. Så till slut blev det bra ändå. Vid det här laget hade det redan börjat komma ganska mycket människor. Så dagen gick fort, mycket intresserade människor som hade sett tidningsreportaget och ville få svampar identifierade. Jättekul.

20170916_130741

20170916_125653

Det var en jättefin gammal gård där vi var. Dom hade en jättefin samling med veterantraktorer där. Jag fick också veta att en släktings pappa var uppvuxen på den gården. Det kändes ju extra roligt att få vara där då. Lite ödesbestämt på något vis att jag står där massor av år senare.

När utställningen var över så plockade vi ihop allt och åkte och hälsade på min släkting och hans fru och fick lite mat i magen innan vi vände hem mot Stockholm igen.

Så tack Färsna gård för en fin dag, vädret var med oss. Lägger ut några bilder så ni får se hur fint det var där.