Utflykt med Stockholms läns landsting

För andra året i rad blev jag anlitad av Stockholms läns landsting för en svamputflykt. Det är så himla roligt när företag och andra återkommer och vill ha en ny utflykt.

20170917_103933

I år fanns det önskemål om att gå i Tyresta nationalpark. Svampen hade ju kommit igång rejält men jag var ändå lite småorolig över svamptillgången med tanke på hur mycket människor det rör sig där.

20170917_112610

Vi samlades vid naturens hus och väntade in alla. Under tiden som alla droppar in så tycker jag att jag känner igen en tjej men kan inte alls placera henne. Stod och funderade hur länge som helst men kunde inte komma på vem hon var. När vi sen började röra oss ut mot skogen så var jag tvungen att fråga. Eftersom det var landstinget och jag jobbar på tandläkarhögskolan så tänkte jag att det kanske fanns något samband. Och pling, där var det. Hon hade pluggat där när jag jobbade som utbildningsadministratör så vi sågs ju en hel del där. Så det var roligt.

Direkt när vi kom ut i skogen så försvann min oro över att det hade rört sig mycket människor i området för vi hittade massor av svamp. Dom flesta som rör sig där plockar säkert bara kantareller och trattkantareller och vi var ju ute efter andra arter än det.

20170917_134148

Det var en mysig grupp att gå med, några drog iväg på egen hand för att plocka och kom sen och frågade vad dom hittat. Och en del gick precis bredvid mig hela utflykten. Det ger mig så sjukt mycket energi att möta alla dessa trevliga och intresserade människor. Jag får höra så många olika livsöden och historier.

20170917_115105_001

Lite fika var vi ju tvungna att hinna med också =)

20170917_125714

Ser ni lilla bebisen på magen på en av deltagarna. Den absolut yngsta deltagaren jag har haft med mig.

Timmarna gick fort och till slut var vi tvungna att dra oss tillbaka mot bilarna. Många hade fyllda korgar vilket gjorde mig jätteglad. Det känns skönt när alla får med sig svamp hem så att dom kan prova på att tillaga något nytt.

Det var en fin dag så tack SLL för att jag fick äran att guida er i min underbara värld.