Järna

För ett tag sen kontaktade en tjej mig och undrade om jag hade utflykter i Järnatrakten. Det är ju en bit för mig att åka och jag känner ingen där så jag svarade som det var att jag inte brukar köra utflykter där. Samtidigt tycker jag att det är så tråkigt att säga nej till någon som vill lära sig mer om svamp. Så jag svarade att om hon samlade ihop några personer så kunde det vara värt för mig att åka den biten och köra en utflykt med dem.

Hon svarade att hon skulle testa men att hon inte heller kände någon i Järna så hon undrade om det var okej att hon la ut en inbjudan i en Järnagrupp på Facebook. Jag svarade naturligtvis ja. Hon undrade vad jag hade för maxantal så hon skulle veta hur många som kunde anmäla sig.

Efter några dagar så kontaktar hon mig igen och talar om att gruppen är full och att det är flera personer som har skrivit upp sig på en reservlista. Jag blev så förvånad och glad att intresset var så stort.

Eftersom jag inte bor i Järna eller kan några skogar där så var jag lite nervös över vart vi skulle ta vägen. Men flera av deltagarna visste en skog så vi åkte dit. Tyvärr fanns det nästan ingen svamp alls där så vi till slut fikade vi och bestämde att vi skulle åka till en annan skog. Där hittade vi betydligt mycket mer svamp.

Det var en jättefin grupp och jag lärde mig massor om andra saker än svamp, så tack för att ni ville följa med mig.

20170930_132139