Sista utflykten för i år

I början av veckan lovade dom snö här i Stockholm tills idag. Jag skulle ha en utflykt med studiefrämjandet som jag har haft utbildning med två gånger inomhus tidigare. Jag kan inte påstå att det lockade med snö, känns lite jobbigt att tänka att man ska gå omkring och leta efter svamp i snön. Men när jag vaknade i morse sken solen från en klarblå himmel och det var några plusgrader. Så med min nyinköpta vinterjacka, så värmde jag lite ärtsoppa till min, också nyinköpta, mattermos och stack iväg.
Det var årets sista svamputflykt med en grupp. Den här tiden på hösten är jag rätt less på att höra min egen röst, jag låter som en papegoja som upprepar allt. Så jag får hela tiden intala mig att grupperna hör mig för första gången. Samtidigt som det är skönt att jag kan få mer tid för att själv gå ut och plocka svamp så är det så himla vemodigt. Jag bara älskar ju att undervisa och prata om svamp. Det blir så tomt resten av året.

 

Idag när vi var ute så var vi i Visätraskogen, det är en av mina favoritskogar. Det fanns inte jättegott om olika arter men alla fick med sig till en macka i alla fall.