Teorikväll med frivården

I våras blev jag tillfrågad av frivården i Stockholm om jag ville ha en teorikväll med deras personal. Jag är van vid att ha all teori direkt ute i skogen så jag fick lite panik för jag hade inget förberett material överhuvudtaget.
Jag har under många år tänkt att jag ska göra en powerpointpresentation  men har aldrig haft någon anledning att behöva göra någon så jag har bara skjutit upp det. Nu fick jag äntligen en, så under sommaren var jag tvungen att ta tag i det.

Innan jag åkte så hade jag varit ute i skogen och plockat ihop en del svamp som jag skulle ha med mig så att deltagarna skulle få öva på att artbestämma. Ett tag var det bara kaos i hela köket med svamp precis överallt. Det är ju lite knepigt att förvara svampen tills man ska åka så hela kylskåpet var fullt.

Jag var nervös när jag åkte in till stan för det är svårt att beräkna hur lång tid det tar att prata till en presentation om man inte har testat hemma innan. Dessutom hade jag ju svampen med mig som vi skulle hinna gå igenom.

Det är alltid lite läskigt att träffa nya människor också eftersom jag är lite blyg. Men jag blev väl omhändertagen och fick hjälp med allt det tekniska så det var bara att köra igång.

20170823_173059

Det var en fin grupp som var jätteintresserade så kvällen bara flög iväg. Mycket frågor och det blir jag jätteglad över. Fick också kvitto på att min presentation fungerade i tid så nästa gång jag ska använda den så behöver jag inte vara nervös. Nu ska jag ha en veckas semester och åka till Spanien och när jag kommer hem så ska vi köra en utflykt ute vid Hellasgården och praktisera det dom fick lära sig.