Utflykt med frivården

Idag var det dags att följa upp min teorikväll med frivården. Det är så sjukt kul med dom här utflykterna och lite extra idag. för att se om min teorikväll hade gett något.

Medan jag var på semester i Spanien så hade dom bestämt att vi skulle köra utflykten i Hellasskogen vilket jag tycker var jätteroligt. Jag har aldrig varit i den skogen och det är alltid kul med nya skogar.

Vi träffades på parkeringen vid Hellas och pratade ihop oss. Vi var ganska många så jag bad att vi skulle försöka hålla ihop gruppen för att inte gå vilse. Det är alltid lite läskigt att gå med så många personer i en skog där man aldrig har varit.

När vi kom fram till skogen så tog vi några steg in i skogen och på en nanosekund var alla som bortblåsta. Jag stod där helt ensam. Sen hör jag massa små glädjetjut runt om i skogen när dom hittade svamp. Så sjukt roligt så jag bara stod i skogen och log för mig själv samtidigt som jag undrade hur sjutton vi skulle kunna få ihop alla för en fika senare på utflykten.

Så jag gick i alla fall där helt ensam en stund. Helt plötsligt så dyker det upp några i gruppen så vi slår följe. Jag går och funderar lite på hur jag ska få ihop hela gruppen för fika och genomgång av svampar. Till slut ringer jag killen som var ansvarig för hela utflykten och vi bestämmer att vi ska ses på en äng som vi båda visste var den låg. Så jag tar med mig dom som gick med mig dit, och helt plötsligt så kommer  det ut människor från alla håll och kanter från skogen. Jätteskumt. Precis som om alla kände på sig att vi skulle samlas där.

Alla började lägga ut sina svampar på marken och jag började med genomgången. Blev så himla glad när jag hörde att dom hade tagit till sig det jag lärt dom på teorikvällen. Det är så sjukt inspirerande när människor verkligen vill lära sig. Det är det som driver mig framåt hela tiden. Jag vill bara lära dom mer och mer och mer.

Så tack frivården för en trevlig dag i skogen.

20170906_171445