En dag med trollhänder

Jag har länge velat se svampen trollhand i verkligheten. I helgen fick jag äntligen tillfälle att få göra det. Jag fick följa med en kompis som vet var den växer. Den är ju lite klurig eftersom den ofta påträffas på sälg som växer i strandkanter. Dessutom är den väldigt liten så den kan vara svår att se.
Men nu kunde vi som sagt åka direkt dit där vi visste att den växte. Det hade regnat några dagar så vi var lite oroliga för hur isen skulle hålla. Men när vi kom fram visade sig att isen var ganska tjock så vi kunde vandra runt och leta efter den.
Jag visste inte riktigt vad jag skulle leta efter så jag blev glad när min kompis helt plötsligt hojtade till att hon hade hittat den. Och där var den.

Så otroligt häftig svamp. Nu när jag vet var den växer så kommer jag att åka tillbaka för att titta på den igen.
Det var en småkulen dag så vi gick inte så jättelångt men vi hittade lite krös och lavar. Jag fick tillfälle att testa min nya kamera men insåg snabbt att jag måste öva mycket innan jag får till bra bilder. Men här kommer några bilder från den dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA