Årsmöte med Svampkonsulenternas Riksförbund

Varje år har Svampkonsulenternas Riksförbund årsmöte samt fortbildning under en helg. Vi får reda på nya rön, om någon svamp har blivit omvärderad från matsvamp till giftsvamp. Den svamp som ständigt diskuteras är stenmurklan. Nu fick vi reda på att livsmedelsverket avråder helt från att äta den vilket känns väldigt skönt. Men nu har det blivit diskussioner om huruvida den runda toppmurklan är giftig eller inte efter tillagning. Jag vet egentligen inte om vi blev så mycket klokare mer än att den är giftig rå.

För att säkerställa att vi som arbetar med svamp, har aktuella kunskaper om svamp, får vi varje höst göra ett artprov om vi vill. Det går till så att vi får göra ett prov där vi ska kunna namnge både ätliga och giftiga svampar. Jag gjorde provet i höstas och nu på årsmötet så fick jag äntligen mitt lilla kort.

IMAG2387