En eftermiddag med Tyresö kommun

Mina hemskogar ligger runt Tullinge där jag bor. Så när jag fick frågan från Tyresö kommun om jag kunde gå ut med dom så blev jag glad. Dom hade ett önskemål att gå runt Albyskogen i Tyresö och där hade jag aldrig varit. Det är kul när mina grupper föreslår egna skogar att gå i så att jag får se nya områden.
Som alltid när jag ska åka någonstans där jag aldrig har varit tidigare så är jag lite nervös för att hitta. Jag tänker varje gång att jag ska åka en tur innan för att veta vart stället ligger men det blir aldrig av. Men allt gick bra och jag hittade hela gruppen.
Vi hade riktigt tur med vädret, klarblå himmel och sol. Så himla fint.
Det var en rätt stor grupp och alla var nyfikna så vi drog till skogs på en gång. Redan i början av promenaden försvann alla rätt in i skogen, på en sekund var alla borta och jag gick där ensam på stigen. Lite komiskt, jag visste ju inte vad någon hette så det var ju lite svårt att ropa på någon. Men rätt som det var när jag gick där i skogen så hör jag någon ropa på ”skogsfröken” uppifrån ett berg och där stod en av deltagarna =). Tack och lov. Men det visade sig att det bara var halva gänget som hade satt sig för att fika. Den andra halvan visste vi inte var dom var.
Under fikapausen gick vi igenom de svampar som vi hittat, det var inte så många tyvärr. Vi hoppades att den andra halvan av gruppen hade hittat lite mer. Men först var vi tvungna att hitta dom. Så vi började traska tillbaka mot bilarna och på vägen hittade vi hela gänget. Det blev en till genomgång av alla svampar innan vi skiljdes efter en trevlig eftermiddag.
IMAG1727