En dag med Island

En dag i september var jag ute med Isländska föreningen. Jag var själv på Island för några år sedan och det är verkligen ett coolt land så jag såg fram emot den här utflykten.
Vi träffades vid en förskola i Visätra för att sen gemensamt gå ut i Flemingsbergsskogen. Jag hade min kompis Bea med mig för det var många som hade anmält sig och det kan vara svårt att hinna med alla.
Vi hade tur med vädret den dagen, det hade regnat lite dagarna innan men när vi gick ut var det fint.
Jag var lite orolig över svamptillgången eftersom jag hade varit och luskat lite dagarna innan i en annan skog och inte hittat så mycket. Och mina farhågor besannades, vi hittade inte speciellt mycket. Som tur var hade jag hittat lite svamp under veckan som jag hade sparat och kunde ta med och visa upp.
När vi strosat runt några timmar så fikade vi och hade svampgenomgång.
IMAG1699
En av de finaste svamparna vi hittade den dagen var detta krös. Jag tycker att dom är så häftiga.
IMAG1701
Trots att vi inte hittade så mycket matsvamp så verkade deltagarna ändå nöjda.