Riksträff med svampkonsulenterna

En gång om året har Sveriges svampkonsulenter en riksträff. I Sverige är vi över 250 utbildade svampkonsulenter spridda över hela landet. Vi har delat in Sverige i 4 regioner, region norr, öst, väst och syd. Vi turas varje år om att arrangera riksträffen. I år var den förlagd till Kristinehamn i Värmland.
De senaste åren har min dotter följt med och det är jättemysigt.
Så en torsdag i september var det äntligen dags. Vi hade packat och tog pendeltåget in till stan för att möta upp vår vän Marit som vi också skulle dela stuga med.
IMAG1600
Elise och jag hade inte ätit lunch och var båda hungriga så vi stannade till på Mc Donalds för att äta. När vi satt där så märkte vi att det var en himla aktivitet runt omkring oss. De var bland de första flyktingarna som var på intågande till Stockholm från Malmö och det var massor av frivilliga som arbetade för fullt för att kunna ta emot dem. Det var fint att se och både jag och Elise blev sugna på att hjälpa till. Men vi hade ju ett tåg att passa.
Jag är lite smått förvirrad till min natur så det kändes skönt att möta upp Marit på centralen. Jag är inte så van att resa så då känns det skönt att vara två.
På kvällskanten var vi äntligen framme och kunde installera oss i vår stuga som vi hade hyrt. Vi hade valt att komma en dag tidigare för det är så skönt att slippa stressa.
Huset var inte speciellt stort men det räckte för oss tre, vi är vana att bo trångt. Stövlar och svampkorg får lämnas ute.
IMAG1603

Eftersom vi var där en dag för tidigt så fick vi en dag för oss själva. Jag följde med en svampkompis in till Kristinehamn för att handla och se mig omkring. Elise och Marit valde att stanna hemma och slappa. Det var en mysig liten stad. Jag hade hört att det skulle finnas mycket älgflugor så jag var ute efter att köpa ett myggnät att vira in mig i men hittade inget.
När vi kom tillbaka så hade många av våra svampkompisar börjat anlända. Det är så himla kul att träffa alla. I år var vi närmare 100 personer som skulle delta. Resten av fredagen ägnades åt föreläsning, middag och information om vad vi skulle göra under lördagen.

Jag, Elise och Marit åkte i samma grupp på lördagen. Som vanligt fanns det olika skogar att välja på. Jag var mest nervös för dom där äckliga älglössen så jag hade knölat in mig i sjal och keps. Elise tyckte att jag såg ut som en rånare =)

När vi kom tillbaka till bilarna så började vi sortera upp all svamp som vi hade hittat. Dom skulle vi använda till att arrangera en svamputställning för allmänheten under söndagen.
IMAG1654
Elise fick också lära sig att göra papper av Liza. Hon tyckte att det var så kul så vi köpte en ram så att hon kunde fortsätta göra papper när vi kom hem.
IMAG1657
Det var en riktigt mysig och givande helg. Jag gjorde artprovet, som jag klarade, så att jag fick min licens. Ser redan fram emot nästa års riksträff.