Summa summarum

Utan att hymla så kan jag säga att svampsäsongen 2015 har varit den bedrövligaste på många år. Den började lovande med en riktig kantarellboom. Folk plockade som besatta och alla sociala medier översvämmades av kantarellbilder. Jag hade semester och satt på landet och såg alla bilder men på vår ö fanns inga kantareller. När min semester var slut och jag kom hem och skulle börja plocka så kom torkan. Allt, precis allt försvann. Så då började väntan på regn men när det äntligen kom så uteblev svampen ändå. Så snopet. Hela hösten har jag ägnat mig åt att hoppas och be om att det skulle börja poppa upp svamp. Men icke sa nicke. I dagsläget finns det bland annat lite blek taggsvamp, trattkantareller, kantareller och frostvaxskivlingar i mina skogar. Måtte inte nästa höst bli lika svampfattig!

IMAG1911