Svampförgiftningar bland hundar

Häromdagen blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att vara med i Aftonbladets webbtv. Dom skulle ha ett reportage om hur hundar blir förgiftade av svamp. Jag kan ju ingenting om hundars anatomi och hur dom reagerar på giftet så den delen fick en veterinär ta hand om. Jag skulle bara prata lite om de olika giftsvamparna som finns i Sverige och vilka förväxlingssvampar som finns till de giftiga.

När telefonen ringde klockan sex var det nästan så att jag hade ångrat mig. Fy sjutton vad jag är morgontrött. Gjorde mig i ordning och stack iväg till bilen. Tyckte så syyyynd om mig själv som var tvungen att gå upp så tidigt, nu var klockan sju. Trodde att jag var den enda människan som var vaken. Ända tills jag kom ut på stora vägen och såg att det bara kryllade av människor som var på väg till jobbet. Snacka om att jag är bortskämd med att kunna börja jobba vid nio.

Jag och reportern hade stämt träff halv åtta vid Visätraskogen för att jag skulle ha nära till jobbet när reportaget var klart. Klockan åtta körde dom igång. Som tur var hittade jag en föränderlig tofsskivling precis där vi stod så jag kunde visa skillnaden på den och den farligt giftiga gifthättingen. Efter några minuter var det över och som vanligt har jag ingen aning om vad jag har sagt så det är kul att kolla på inslaget när allt är klart. Det var också roligt att få vara med i ett reportage som inte handlade om människor som omväxling.
Om du vill se hela inslaget så kolla nedan.

Svamparna som kan vara farliga för din hund