Utflykt med Stockholms läns landsting

Efter en sommar utan regn så var läget dystert inför min utflykt med Stockholms läns landsting. Jag var nervös som sjutton för att vi inte skulle hitta någon svamp alls. Jag hade varit ute och rekat innan och sett att det skulle finnas tillräckligt för att ha artgenomgång men man vill ju så gärna att dom ska få med sig lite svamp hem i sina korgar också. Jag förberedde dom på att dom nog inte skulle få med sig så mycket hem. Något som jag, som tur var, fick ångra att jag sagt.

Utflykt i Visätraskogen

Halvvägs in i utflykten så var det dags för fika och artgenomgång. Dom var så duktiga så dom lade upp alla svampar snyggt och prydligt på borden så det blev lätt att visa alla svampar. Jag blev glatt överraskad över all svamp som dom hade hittat.

Svampbord

Utflykt i Visätraskogen

Det var en fin dag och en mycket trevlig grupp som jag hoppas få se mer utav.
Jag fick också nytt hopp om en bra svamphöst vilket känns jätteskönt.