Mitten av juni och regnet öser ner

Regnet öser ner och jag sitter i soffan och känner mig lite nedstämd. Som den svampnörd jag är så borde jag väl jubla över regnet, men faktum är att det gör mig inte det minsta glad. Inte en endaste minsta lilla gnutta. Blir mest irriterad. Jag tillhör den skaran som tycker att var årstid har sin charm. Nu är det, i allafall enligt almanackan, sommar. Då vill jag inte plocka svamp, det gör jag på hösten. Nu vill jag ha sol och värme så jag kan göra allt det jag njuter av att göra på sommaren. Sola, bada, åka på utflykter och äta glass, massor av glass, helst flera om dagen. Nu är jag inte ens sugen på glass. Jag går ut i täckjacka och fryser, i mitten av juni. Jag behöver värme för att kunna ladda till den underbara hösten, som ska komma sen, inte nu. Men inget ont som inte har något gott med sig eller hur man nu säger, jag har ett bedrövligt minne så medan regnet smattrar mot rutan så sitter jag med svampböcker i knät och tända ljus och friskar upp mitt minne.