Sveriges television

I morse ringde telefonen. Det var från SVT, de undrade om jag ville sitta med i deras tv-soffa. Snacka om att få hjärtat i halsgropen, tänk att de ringde till just mig. Jag tackade ju såklart ja. Men sen när producenten började gå igenom alla praktiska detaljer, om att taxi skulle komma och hämta mig, sminkning, presentation för programledaren, så började jag sakta inse vad jag hade tackat ja till. Fy fasiken vad läskigt! De önskade att jag skulle ta med mig lite svamp till studion, helst kantareller. Problemet är bara att det är min födelsedag idag, och min vän hade planerat en heldag, så jag skulle inte hinna ut i skogen och leta efter svamp. Så under dagen har jag gått och klurat på hur jag skulle lösa problemet. Så direkt när jag kom hem så drog jag på mig gummistövlarna och tog svampkorgen och traskade ner till vår skog och bad till högre makter att jag skulle hitta några kantareller. Hittade naturligtvis inte en enda kantarell, det som de på tv ville att jag skulle ha med mig. Började bli nedslagen och få lite panik. Då plingar det till i min mobil, det var från producenten. Hon berättade att de hade skickat iväg en person till Hötorget och köpt lite kantareller där. Ni kan ju bara ana lättnaden som jag kände. Även om det inte är den bleka kantarellen så har vi i alla fall kantareller att visa upp i studion. Lättnaden var som sagt total och jag kunde vända och traska hemåt igen. Och där på ängen stod dom i klunga och bara väntade på mig, nejlikbroskskivlingen, yes.

DSCN0341

Efter ännu en liten bit hittade jag två små röksvampar, dom åkte också ner i korgen.

DSCN0342

Så tillsammans med snöbollschampinjonerna som jag hittade häromdagen (som jag inte hunnit ta reda på) så blev det i alla fall några arter att visa upp.

Men sen kom ju nästa problem. Vad sjutton ska jag ha på mig för kläder. Visste att jag hade ett par camouflagebyxor, det borde ju passa, men var är dom? Leta, leta, leta. Till slut hittade jag dem, håller andan och drar på mig dem, det är ju några år sedan jag hade dem sist. Men det gick bra, de passade fortfarande. Nästa problem, vilken tröja, rosa eller lila eller rentav svart. Mitt i röran hittar jag då ett par gråa camouflagebyxor, men åhhh, vilka ska jag ha då, rosa eller gråa? Sen slår det mig, ska jag ha glasögon eller linser? Är det sånt här som kallas i-landsproblem? Tur att jag har bra vänner som kan komma med bra synpunkter. Så nu ligger kläderna på stolen, svamparna ligger i kylskåpet och själv sitter jag och läser på om svamp. Konstaterar nöjt att det har varit en sjuhelvetes bra födelsedag =)