En dag i Visätra

Den senaste veckan har det kliat i fingrarna efter att få komma ut i skogen och kolla svampläget. Jag har läst på sociala medier att det börjar komma igång runt om i vårt land och ville själv komma ut och titta.
Sagt och gjort, igår så packade jag ihop mina saker och stack iväg med min kompis ut i skogen. Det var en fin dag.

DSCN0399

Så speciellt många ätliga svampar hittade vi inte, men båda har vi nya kameror så vi lekte med dom och försökte få fina bilder. Vi hittade fint korallröda fruktkroppar av vargmjölk. Men att få dom så vackert röda på fotot var svårt, jag måste öva mer.

DSCN0397

DSCN0396

Det var så otroligt skönt ute i skogen, lagom varmt och inte jättesoligt. Det är verkligen terapi för mig att ströva runt i skogen och titta på allt som vår natur bjuder oss på.

DSCN0441

DSCN0443

Även Texas njöt.

DSCN0415

DSCN0383

Vi hittade årets första kantareller också. Men dom behöver få växa till sig lite. Men det var kul att se att dom är på gång. Vår mest folkkära svamp. God men långtifrån min favorit.

DSCN0421

Vår natur är så vacker. Här kommer några bilder på annat än svamp.

DSCN0410

DSCN0412

DSCN0424

DSCN0429

Tyvärr gick vi också förbi detta. Förstår inte att det ska vara så svårt att ta med sitt eget skräp från skogen.

DSCN0420

DSCN0447

Men vi hittade ju lite svamp också. Men den enda, förutom kantarellerna, som var ätbar var denna björksopp. På håll trodde jag först att det var en sandsopp men det var det inte.

DSCN0418

Jag tror att detta är början på en björkticka men jag är hopplöst dålig på vedsvampar. Har inte haft det intresset riktigt. Men ni får gärna rätta mig om det är fel.

DSCN0401

Här kommer ännu en ticka.

DSCN0404

Den här snyggingen har jag inget namn på men den var så söt så jag var bara tvungen att fota den också.

DSCN0407

Efter många timmar i skogen var vi tvungna att bege oss hemåt och få lite mat i magen. Vi hade bestämt att vi skulle äta tillsammans och det slutade med att vi åt pizza. När vi precis har ätit upp så kommer min vän på att hon har tappat sin mobiltelefon. Så snabbt som attan sticker vi ut i skogen igen. Jag hade spelat i spåret vi gått, på min mobiltelefon men tyvärr så dog den efter bara en liten stund så vi hade ingen hjälp av den. Vi tänkte ju att vi skulle höra hennes telefon om vi ringde från min. Vi backad tillbaka i samma spår som vi hade gått men klockan var mycket och när vi ändå inte kunde ringa på hennes telefon så bestämde vi oss för att ge upp och prova dagen därpå igen. Tyvärr blev den aldrig återfunnen. Så dagens tips är, att ha alltid telefonen i en ficka med dragkedja.