Nordegren och Epstein

Så var det dags igen. Förra veckan ringde dom från Sveriges radio och undrade om jag kunde tänka mig att komma och prata lite svamp. Glad i hågen svarade jag såklart ja. Den här gången skulle programmet handla om hur man ska kunna utvidga sina svampkunskaper.

För att kunna ha med mig någonting att visa upp så gick jag ut i skogen igår. Torrt som fnöske. Jag måste erkänna att jag kände lite krypande panik. Man kan ju inte bara trolla fram svampen direkt. Som tur var så hittade jag lite matsvamp, en björksopp, sandsopp, blek taggsvamp, fårticka och en stackars kantkremla. Hittade även en vit flugsvamp men hittade ju såklart ingen champinjon så att jag skulle ha något att jämföra med. Men flugsvampen åkte med ändå, bara för att visa upp.

Konstigt nog var jag lika nervös den här gången. Betvivlar att jag någonsin kommer att vänja mig. Men på något sätt så släpper all den där nervositeten så fort man börjar prata och det blir riktigt kul. Den här gången fick jag 10 minuter men det känns ändå för kort. Det finns så mycket jag vill berätta, skulle behöva timmar.

När jag sen sitter i taxin på väg hem så ringer telefonen. Det är en reporter från tidningen Land. Han ville göra ett reportage om svampar och undrade om han fick följa med mig på en svamputflykt, jättekul. Jag brinner verkligen för att lära människor vilka svampar man kan äta och vilka som är giftiga, det är så grymt roligt.

Så ikväll kommer jag krypa ner i sängen ganska nöjd med dagen, och med vetskapen att jag ska ut i skogen i morgon igen.

Sov så gott