Äntligen regnar det

I hela Storstockholm har det varit jättetorrt hela sommaren. Det är inte många mm som har ramlat ner över oss. De flesta av oss njuter ju av det, att kunna sitta ute och äta, sola, bada och bara få den där sköna känslan av att kroppen mjukas upp. Men jag måste säga att jag är väldigt, väldigt splittrad. Å ena sidan vill jag ha sol och värme men samtidigt vill jag ju så gärna ha regn och fukt till våra svampar. Jag har flera gånger varit ute i skogen och inventerat läget och det har varit dystert. Torrt och knastrigt överallt. Inte ens i bäckravinerna har det funnits något vatten. Men nuuuuu äntligen har det kommit igång. Jag dansade en regndans häromdagen och dagen efter började det regna och sen har det inte slutat. Så nu vore det väl själva den om inte svamparna kommer igång att växa.Alla svampar växer olika fort så beroende på vilken svamp du vill leta efter så får du vänta olika lång tid efter det att regnet har fallit. Soppar växer fortare än till exempel kantareller. Jag är ingen fantast av kantareller så jag behöver inte vänta så länge innan jag kan packa ihop mina saker och sticka ut med svampkorgen och leta.